Konzultáció

Panaszai, tünetei alapján Önben vagy kezelőorvosában felmerülhet, hogy ezeket valamilyen parazita okozza. Segítek a kérdés szakszerű eldöntésében. Panaszai meghallgatásával, célirányos kérdésekkel és vizsgálatával igyekszem tisztázni a diagnózist és kétségeit eloszlatni. Ha szükséges, elvégezzük a megfelelő vizsgálatokat és amennyiben a gyanú igazolódik, hatékony gyógyszeres kezelésére is javaslatot teszünk.

Consultation

After a detailed personal interview and a physical examination I can help you to clarify the disease causing your symptoms whether it has parasitic/infectious origin or not. I can make recommendations for further laboratorial and especially microbiological investigations and for antimicrobial treatment if it is justifiable.

2020-ban bejelentett humán parazitás megbetegedések Magyarországon

2020-ban az alábbi parazitás megbetegedéseket jelentették a Nemzeti Népegészségügyi Központnak. 63 giardiosis, 22 entamoebiosis (amőbás vérhas), 4 cryptosporidiosis, 37 toxoplasmosis, 4 echinococcosis, 2 strongyloidosis. Teniosis (emberi galandférgesség) és trichinellosis nem fordult elő a statisztika szerint. 10 behurcolt malária megbetegedésről érkezett bejelentés. Forrás: https://www.antsz.hu/data/cms100089/OSAP_Fertozo_2020_honlapra.pdf


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d blogger ezt szereti: